Stoffilters

Stoffilters hebben als functie om stofdeeltjes die in de gasleiding zitten tegen te houden. De fijnheid van het filterelement bepaalt welke deeltjes worden opgevangen. Grove filters zijn gaasfilters die als functie hebben om bijvoorbeeld lasslak tegen te houden (filteren). Wil je fijnere (stof)deeltjes filteren dan spreekt men over filterfijnheid van 1, 3, 5 en 10 micron. De stoffilters van BD-Gas zijn kleine stoffilters die zeer geschikt zijn voor de kleinere gasinstallaties. Sommige stoffilters zijn te combineren met een afslagveiligheid.

Stoffilter type DF

Een DF-filter is een stoffilter met een filterfijnheid van 5-10 micron. Het stoffilter is te verkrijgen met een aansluiting van 3/4″, 1″ BSP-Tr geschroefd en DN25 PN10/16 geflensd. Dit type filter is ook te combineren met een afslagveiligheid (FOPSO).

De maximum werkdruk = 8,6 (19,6) barg. Capaciteit tot 50 Nm3/h.

Stoffilter type FL

Een FL-filter is een stoffilter met een filterfijnheid van 3-5 micron. Het stoffilter is te verkrijgen met een aansluiting van 3/4″, 1″ BSP-Tr geschroefd en DN25 PN10/16 geflensd.

De maximumwerkdruk = 8,6 (19,6) barg. Capaciteit tot 100 Nm3/h.

Stoffilter type pilotfilter

Een pilotfilter wordt vaak toegepast als stoffilter voor regelapparatuur met fijne mechaniek. Het is een klein filter met een filterfijnheid van 3-5 micron. De aansluiting is 1/4″ NPT.

De maximum werkdruk = 100,0 barg. Capaciteit tot 250 Nm3/h.

Stoffilter type CFR-filter (B-filter)

Een CFR-filter is een stoffilter met een filterfijnheid van 3-5 micron. Dit stoffilter heeft standaard een 1″ NPT aansluiting en heeft een ingebouwde isolatiekoppeling!

De maximum werkdruk = 11,0 barg. Capaciteit tot 580 Nm3/h.